10117279

CE A FOST !

 

Au trecut trei luni de când ar fi trebuit să ne reîntâlnim cu revista. Acest lucru nu s-a întâmplat din diverse motive şi dacă acum o avem este numai, vorba cuiva care are o mare contribuţie la apariţia revistei, mila Domnului” şi tot prin aceasta va putea apare şi în continuare. Acum, mai este şi meritul celor care v-aţi rugat pentru aceasta, pentru că aţi considerat că este o lucrare bună. În timpul de vacanţă şi în cele trei luni de pauză, s-au întâmplat, bineînţeles, o mulţime de evenimente pe care vom încerca să le cuprindem de acum înainte în revistă prin poze, sau doar amintite.

Evenimentele au început ca şi a treia zi din Ioan capitolul 2, cu o nuntă şi anume a lui Adi şi Claudia Ienci.

Pe 8 iunie am sărbătorit încă odată pe mamele noastre în cadrul unui program special.

Pe 14 iunie a avut loc olimpiada biblică, faza pe comunitate care s-a ţinut la noi în biserică, în urma căreia Samuel Popa şi Emanuel Ciupe din biserica noastră au mers la faza naţională de unde s-au întors cu rezultate onorabile.

Au fost câteva înmormântări la care cei care au vrut şi au putut, au participat. Este vorba de cel care a fost  fratele Petru Apalane, apoi la începutul lui septembrie la sora Maria Pleşcan şi mai apoi la sora Maria Mariş. Pe 8 octombrie am cântat cu corul la priveghiul fratelui Emil Mureşan în biserica penticostală Golgota, prezenţi fiind mulţi şi din afara corului. La Ciulpăz a avut loc înmormântarea sorei Crîsnic Eufrosina, dar din cauza distanţei şi a drumului greu, a participat doar fratele Grigore.

Împreună cu Rusaliile am sărbătorit şi 5 ani de la inaugurarea clădirii în care ne adunăm şi în prezent.

În ultima duminică din iunie a avut loc un botez cu 5 persoane, ocazie cu care a predicat cuvântul lui Dumnezeu fratele Nelu Gug, păstor al bisericii din San Antonio- Texas, venit la insistenţele lui Sami Zară care face parte împreună cu familia lui din aceeaşi biserică.

În prima joi din iulie am fost vizitaţi de fratele Daniel Săndesc, cunoscut îndeaproape de câţiva din biserica noastră pentru că a lui casă a fost deschisă cu multă dragoste pentru ei.

Începând cu a doua zi, mare parte din corişti, şi nu numai, am participat la Festivalul Speranţei de la Timişoara. Corul a cântat în marele cor format cu această ocazie, vineri şi duminică şi cine a putut să fie prezent, şi sâmbătă.

La sfârşitul lunii iulie, pe durata a câtorva zile s-a desfăşurat o nouă ediţie a proiectului Sare şi Lumină”.

În tot acest timp au fost în biserică trei servicii speciale de binecuvântare a copiilor nou născuţi şi anume Ştefan Paul Popa, Diana Lorena Popa şi Diana Giulia Horopciuc.

Dintre cei care au făcut parte din biserica noastră, ne-au vizitat fratele Samuel şi sora Stela Faur, iar cu altă ocazie Sandu Spiridon împreună cu toată familia lui din Oltenia. Dintre cei care au fost cândva copiii bisericii, s-au întors pentru o vreme scurtă Dani Merluşcă şi Timi Medrea. O prezenţă cu totul specială, după vreo 10 ani, este Dani Horopciuc, el rămânând acasă şi fiind în continuare cu noi.

În diminica din 28 septembrie, coriştii am onorat invitaţia de a fi în biserica din Sânmartin la invitaţia fratelui păstor de acolo, Alin Faur şi am stat la ambele programe.

Peste doar două zile ascultam la Radio Micul Samaritean ultima emisie.

Ca şi cântăreţi, ne-au vizitat Crina şi Ovidiu Ciucuriţă, iar o săptămână mai târziu, familia Viţionescu.

În 31 august a fost la ambele programe din biserică, fratele păstor Moisuc Gabriel, şi încă de vreo două ori în afară de acea ocazie. Probabil a ajuns ca să iubească în Hunedoara şi biserica noastră.

O nouă masă de dragoste a fost în ziua în care am mulţumit în mod deosebit pentru roadele câmpului, în ultima duminică din octombrie.

Ultima misiune a corului a fost la Deva în dupămasa celei de-a doua duminici din noiembrie.

Pe lângă înmormântarea fratelui Emil Mureşan, a mai avut loc un eveniment care nu s-a desfăşurat în biserica noastră, dar a fost legat şi de noi şi anume căsătoria lui Neluţu Băluşă cu Lili, acum amândoi fiind membrii la biserica penticostală Golgota.

Ultimele evenimente sunt serile de evanghelizare de acum o săptămână, care au început cu un botez nou testamental cu 14 persoane, ocazie cu care ne-am reîntâlnit cu fostul păstor al bisericii noastre. La evanghelizare au predicat păstorii de pe ultima copertă şi au cântat Adi Gliga cu SOS România, Shema şi Metanoia Arad.

În tot acest timp au fost şi două seri a străjerilor la care au participat destul de mulţi credincioşi.

Cam acestea sunt în mare evenimentele petrecute de la ultimul număr al revistei. Sper ca pe cele mai multe să le puteţi rememora sau dacă nu, aflaţi acum de ele sau vedeţi vreo imagine. Am scris la început despre unele motive pentru care revista apare, sau reapare. Sigur că aţi văzut apărând frecvent (în afară de noi cei 4 care ne ocupăm de ea în mod direct) unele nume la autorii articolelor scrise de ei. Vreau să vă spun că fără voi revista s-ar fi oprit poate de mult, iar dacă nu, nu ar fi fost la fel de personală. Continuaţi să acceptaţi provocările de a scrie, chiar şi când acestea vor fi mai rare din cauza altora care vor dori şi ei să scrie. Poate unii aţi răsuflat uşuraţi că revista nu a mai apărut în ultima vreme. Ne pare rău acum, dar vă rugăm să o ignoraţi. Nouă, celor 4, ne-a lipsit revista în tot acest timp. De asemenea şi multora care aţi tot întrebat de ea în primele duminici din lună. Ne simţim onoraţi să vă putem reoferi ceea ce aţi ajuns să iubiţi, având cu toţii încă un motiv de mulţumire la adresa Tatălui Ceresc.

Emi Ciupe

 

 

 

Reclame