În seara de 14 noiembrie, începând cu ora 19, am participat la cea de a treia ediţie a închinării intitulată SEARA STRĂJERILOR. Numărul participanţilor s-a apropiat de o sută de persoane, remarcând o prezenţă sporită a tinerilor. Am început închinarea prin câteva cântări şi apoi fratele păstor Popa Daniel a citit Psalmul 67 după care am fost provocaţi să mărturisim câte o binecuvântare pe care am primit-o din partea lui Dumnezeu în ultima vreme, pentru care să-I mulţumim împreună. A urmat o jumătate de oră de rugăciune cu zeci de motive diferite de mulţumire. Am realizat toţi că avem multiple motive să-I fim totdeauna mulţumitori şi pentru toate lucrurile.

După alte câteva cântări, am fost provocaţi să mijlocim înaintea lui Dumnezeu pentru câteva probleme cu care ne confruntăm ca Biserică. Avem mulţi fraţi şi surori în vârstă, bolnavi, imobilizaţi la pat, a căror absenţă este resimţită la adunările bisericii. Mulţi din tinerii noştri sunt plecaţi la studii sau la muncă în alte localităţi din ţară şi străinătate unde se confruntă cu multiple ispite şi greutăţi. Majoritatea familiilor din biserică sunt angrenaţi în munca zilnică şi în implicarea în slujire în biserică. Sunt mulţi fraţi şi surori care deşi locuiesc şi lucrează în Hunedoara nu mai frecventează biserica. Tinerii bisericii pentru că nu-şi găsesc un loc de muncă conform pregătirii profesionale sau al aşteptărilor personale, sau al partenerului de viaţă, aleg să se stabilească în alte oraşe, lipsind biserica de aportul lor în slujirea lui Dumnezeu din Hunedoara.

A urmat o mică pauză, când gustând dulciuri şi bând un pahar cu apă sau suc am putut să ne împărtăşim în grupuri restrânse impresiile şi să ne exprimăm entuziasmul. Au urmat apoi câteva cântări şi câteva motive de rugăciune prezentate de fratele păstor Medrea Corneliu Iov pentru evenimentele evanghelistice care urmează: serile de evanghelizare, candidaţii pentru botez, evangheliştii invitaţi, grupurile de laudă şi închinare, corul bisericii, activităţile ce preced sărbătoarea Naşterii Mântuitorului, implicarea în Ghelari şi în Lunca Cerni.

În partea a patra a timpului de rugăciune, am fost motivaţi de fratele păstor Popa Daniel să mijlocim înaintea lui Dumnezeu pentru fraţii noştri din oraş şi din ţară care sunt în funcţii de conducere: consilieri, primari, preşedinţi de consilii judeţene, deputaţi, senatori …şi pentru cei care candidează pentru Senatul României.

A consemnat, Octavian Ciurchea

Reclame