ZIUA MULŢUMIRII: recunoştinţă, implicare, părtăşie

Ziua Mulţumirii o aşteptăm cu drag în fiecare an. Este ziua care ne face mai sensibili, mai conştienţi că tot ce avem, este binecuvântarea lui Dumnezeu. Pentru Biserica Maranata, Ziua Mulţumirii este o sărbătoare specială, care uneşte „familia noastră” în multe activităţi şi toate acestea pentru a-I aduce RECUNOŞTINŢĂ şi mulţumire Tatălui nostru ceresc.

Pregătirea pentru această sărbătoare a început cu mai mult timp înainte (cel puţin pentru corişti şi orchestranţi), iar joia după terminarea programului din biserică, ei au rămas în continuare pentru o ultimă repetiţie. Bunul Dumnezeu să le răsplătească efortul.

-Vineri, un grup de 14-15 surori au făcut primele pregătiri pentru masa de părtăşie, programată pentru duminica.

-Sâmbăta, aproape în toate sălile bisericii era activitate: fete, băieţi, surori sau fraţi, toţi aveau ocupaţie. Unii pregăteau vitrina unde în fiecare an sunt expuse din roadele pământului cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, flori care împodobesc câmpiile, grădinile şi chiar casele noastre, pâine şi cozonaci, dăruite cu drag pentru Domnul. La bucătărie, multe mâini harnice erau implicate pentru ca totul să fie pregătit într-un mod deosebit pentru părtăşia frăţească ce avea să urmeze după încheierea Serviciului Divin de duminică dimineaţa. Alţi fraţi şi surori erau prin oraş la cumpărături pentru tot ce era necesar la această sărbătoare. Toţi cei implicaţi, erau bucuroşi că pot să contribuie cu ceva la pregătirea acestui eveniment, ştiind că tot ce fac este din recunoştinţă pentru Domnul nostru, care ne dă (după voia Lui) toate cele necesare.

-Duminica, fiind prezenţi în Casa Domnului, ne-am bucurat de o părtăşie deosebită prin Cuvântul vestit, cântare, închinare prin rugăciune (în mod deosebit de MULŢUMIRE). Părtăşia s-a continuat cu servirea mesei pentru toţi cei prezenţi la Serviciul Divin, inclusiv din partea autorităţilor Primăriei.

Bucurie mare ne-au făcut şi copiii din biserică, prin miniconcertul instrumental, interpretând individual cântece la instrumentele la care se pregătesc pentru a-L slăvi pe Dumnezeu. Mulţumim Domnului pentru ei şi pentru cei ce se ocupă de pregătirea lor.

Atmosfera de după-amiază a fost de asemenea înălţătoare. Cântările corului (mare şi de copii), vestirea Cuvântului, locurile din biserică ocupate în totalitate au creat o stare de bucurie, mulţumire şi de cercetare personală, cântând cu toţi împreună cu corul: „Sunt aici, la dispoziţia Ta…”

Eu Îi sunt mulţumitoare Domnului pentru „Familia” din care fac parte (şi aceasta nu numai într-o zi de sărbătoare) şi mă rog ca toţi membrii ei să fie sănătoşi în credinţă şi să se mărească numărul lor pentru Slava şi lauda lui Dumnezeu.

Toate aceste lucruri pe care le-am relatat le ştim aproape toţi, pentru că am participat la ele într-un fel sau altul, dar, cred că nu este greşit să ne mai amintim de o sărbătoare atât de frumoasă care a unit inimile noastre şi ne-a făcut să ne bucurăm, să DĂRUIM, şi să-I mulţumim lui Dumnezeu. Doresc ca El să păstreze în inimile noastre o stare de mulţumire şi recunoştinţă necurmată.

A dumneavoastră soră în Domnul, Aurica Popa.

Reclame