CREDINTA  TATALUI

Un studiu solicitat de guvernul suedez şi publicat în anul 2000 este citat de către Josh McDowell în ceea ce priveşte transmiterea credinţei în Dumnezeu generaţiilor viitoare. Pe scurt, studiul arată că tatăl are rolul primordial în păstrarea valorilor creştine în familie.

* Dacă ambii părinţi frecventează consecvent biserica, 33 % dintre copiii lor vor fi prezenţi cu regularitate ca adulţi, iar alţi 41 % vor participa la serviciile divine în mod neregulat (un total de 74 %)

* Dacă mama frecventează consecvent biserica dar prezenţa tatălui este neregulată, doar 3 % dintre copiii lor vor fi prezenţi cu regularitate  ca adulţi, 59 % participând în mod neregulat la serviciile divine

* Dacă mama frecventează consecvent biserica iar tatăl deloc, 2 % din copiii lor vor continua prezenţa consecventă ca adulţi, iar 37 % vor participa din când în când la serviciile divine.

* Dacă însă tatăl frecventează consecvent  biserica, în condiţiile în care mama participă din când în când, un uimitor procent de 38 % din copiii  lor vor participa frecvent la serviciile divine ca adulţi şi încă 44 % vor participa neregulat (82 % în total)

* Accentuând gravitatea lucrurilor, s-a constatat că peste 70 % din infractorii tineri provin din familii în care tatăl nu este prezent acasă (divorţ, părăsire, etc.)

* Fără a diminua nimic din contribuţia mamei la creşterea copiilor pe calea Domnului, Dumnezeu a aşezat această răspundere în principal pe umerii tatălui, iar felul în care tatăl se achită de această datorie este oglindit în credincioşia copiilor.

Reclame