______________________________________

În primul rând, vrem să mulţumim Bisericii din Hunedoara pentru căldura cu care ne-a primit. Adevărul e că încă de la începutul tureului ne-am dorit să ajungem în Hunedoara şi asta cu atât mai mult cu cât 3 din membrii grupului erau de aici şi anume Ligia, Estera şi Diana (Didi). Dar să începem cu începutul. Suntem grupul Continental”, sau mai bine zis un grup de tineri care în anul 2008 am fost parte din mişcarea „Continental”. După cum poate ştiţi, „Continental” a început de mai bine de 10 ani din dorinţa ca un număr cât mai mare de tineri din România să guste din ce înseamnă slujirea lui Dumnezeu prin cântare. În fiecare an se adaugă noi tineri la grupul celor care au gustat din această experienţă.

În acest turneu de Crăciun am fost un grup de 23 de tineri, unii chiar foarte tineri (cei mai mici erau pe clasa I). Bucuria noastră a fost să avem împreună cu noi un grup de copii. Căci putem oare să vorbim de Crăciun fără copii? Ei ne-au adus foarte multă lumină în zilele petrecute în turneu şi sperăm că au fost o încântare şi pentru dumneavoastră. În grup au mai fost şi studenţi, respectiv foşti studenţi care, deşi au trebuit să facă sacrificii destul de mari, să îşi ia concedii, să rupă din timpul de învăţat sau să îşi lase familiile acasă, au pornit la drum cu dorinţa de a duce mesajul împăcării cu Dumnezeu pe care îl poartă celebrarea naşterii Domnului Isus. Am avut multe peripeţii în turneu… De fapt, încercările au apărut chiar din tabăra de repetiţii”, când una din maşini s-a stricat. Dar, să vă spunem sincer, nu ne-am îngrijorat prea tare. Nu a fost turneu (şi Continentalul a adunat deja peste 100 de turnee) în care să nu avem probleme. Dar de fiecare dată Dumnezeu ne-a ajutat să le depăşim. Şi în acest an am ştiut că El ne-a chemat la această lucrare şi El ne va pune la dispoziţie toate resursele– materiale, finaciare şi umane. Şi aşa a şi făcut. Problemele cu maşina s-au rezolvat şi, după patru zile de repetiţii intense, am pornit la drum.

Aiud, Alba, Haţeg, Brad, Hunedoara, Arad, Curtici şi Timişoara. Dar să vorbim de Hunedoara. Eram deja la mijlocul turneului. Dumnezeu ne-a dat multe bucurii în primele concerte. De fiecare dată au fost în sală un număr foarte mare de persoane care nu obişnuiesc să frecventeze o biserică neoprotestantă. Oamenii au fost impresionaţi şi am reuşit să discutăm cu mai mulţi dintre ei după concerte. Eram puţin obosiţi, dar nu vroiam să ne gândim la asta. Ne-am luat ca motto cuvintele apostolului Pavel: „Pot totul în Hristos care mă întăreşte!”. Primul lucru care ne-a impresionat la Hunedoara a fost mâncarea foarte bună pe care am primit-o!!! Mulţumim, mulţumim şi iarăşi mulţumim! Şi mulţumim şi pentru îngeraşii de pluş pe care i-am primit. Unii au crezut că sunt desert şi era să-i mănânce! Ne-au rămas ca amintire a momentelor frumoase petrecute la Hunedoara. În cadrul programului, am simţit că biserica este primitoare şi caldă şi nu putem decât să ne rugăm ca mesajul cântărilor şi tot ceea ce s-a întâmplat în acea seară să fi fost încurajator şi ziditor pentru toţi cei din sală.

Cu siguranţă că nu am cântat „perfect”. De fapt, ştim că în biserica din Hunedoara vin des grupuri care cântă foarte bine. Chiar de Crăciun suntem convinşi că aţi auzit multe colinde şi că s-au perindat multe grupuri pe la geamul” vostru. Până la urmă, important este dacă am reuşit ca, în urma întâlnirii noastre, să ne fi umplut mai mult de Dumnezeu şi, despărţindu-ne, să trăim pentru El. Altfel, sunt doar concerte care poate ne fac să ne simţim bine, dar nu ne ating inima şi viaţa în nici un fel.

Pentru mai multe detalii despre grupul Continental şi misiunea lui, vă invităm pe pagina noastră de internet – http://www.continentalromania.org

Cu mulţumiri, Grupul Continental prin Filip Fărăgău.

Reclame