În rândurile de mai jos, putem afla câteva lucruri despre importanţa grupului studenţilor de la Bucureşti, în mare parte hunedoreni.

Nicolae Mirela- Pentru mine grupul Hunedoara înseamnă locul în care îmi întâlnesc prietenii cu care mă rog, locul în care pot să-mi împărtăşesc bucuriile şi necazurile, locul din care plec întărită ştiind că am alături tineri care se confruntă cu probleme ca şi mine şi pe care mă pot baza atunci când cer ajutorul.

Emi Tudosă- Pentru mine, grupul Hunedoara pot spune că este chiar ca o mană cerească. Într-o vreme şi într-o lume în care e tot mai greu să rezişti problemelor şi ispitelor, părtăşia şi ceea ce învăţăm la studiile noastre ne ajută să trecem peste probleme şi să uitam de ele, dar şi să creştem în credinţă. De multe ori avem ocazia să ne împărtăşim experienţele prin care trecem şi de fiecare dată avem de învăţat câte ceva din ele. Acest lucru duce la îmbărbătarea noastră şi astfel putem vedea că mâna Domnului este peste noi în fiecare zi. Sunt recunoscător Domnului pentru faptul că există acest grup şi pentru că El ne-a chemat să fim o mărturie pentru cei din Bucureşti.

Monica Ciurchea- Ce este „Grupul Hunedoara”? Nu aş putea da o definiţie clară şi exactă a ceea ce este acesta, dar aş putea da o caracterizare a ceea ce înseamnă acest grup pentru mine. Deşi am intrat în acest grup doar de câteva luni de zile, de când m-am mutat în Bucuresti, cu ajutorul acestui grup mă simt într-un fel „ca acasă”. Nu toţi din grup suntem din judeţul Hunedoara, dar parcă toţi ne asemănăm, şi cel mai important lucru e faptul că toţi Îl iubim pe Dumnezeu şi vrem să ne închinăm Lui. Pentru mine, „Grupul Hunedoara” a însemnat o ocazie de a cunoaşte oameni noi şi de a-mi face noi prieteni. Deasemenea, acest grup înseamnă şi întâlniri şi părtăşie cu Dumnezeu şi unii cu alţii în care împărtăşim experienţe pe care le-am avut cu Dumnezeu, ne rugăm unii pentru alţii, mulţumim Domnului pentru ceea ce primim din mâna Lui şi Îl lăudăm pentru ceea ce este El. Tot la întâlnirile cu grupul, parcurgem şi un anumit studiu pe care îl alegem de comun acord; până acum am studiat Galateni, iar acum parcurgem Epistola lui Iacov. În cadrul grupului avem şi ieşiri în misiune în diferite biserici din Bucureşti şi din jurul Bucureştiului, unde slujim lui Dumnezeu şi îi imbărbătăm pe fraţi şi surori. Deasemenea avem şi ieşiri în care avem voie bună, ne jucăm, povestim şi râdem împreună. Toate aceste ieşiri ne unesc tot mai mult şi ne provoacă să fim o bună mărturie, aici, unde Domnul ne-a aşezat pentru o vreme, atât ca şi grup, cât şi individual, la cămin, la şcoală, la muncă şi chiar şi la biserică. Suntem una în Hristos şi suntem toţi atraşi de aceleaşi scopuri: să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, să ne închinam Lui în unitate, să transmitem mai departe dragostea care a pus-o în fiecare dintre noi prin exemplul personal.

Lidia Luca- Deşi nu sunt din Hunedoara, ci din Neamţ, iată-mă că fac parte din acest grup binecuvântat- „Grupul Hunedoara”. Auzisem de ceva vreme de acest grup şi eram curioasă să aflu mai multe despre ce se întâmplă în acest grup, dar nu destul de curioasă încât să mă duc neinvitată. Obişnuiesc să merg joia la Capela Studenţilor, şi prin intermediul lui Neluţu (cel ce se ocupă de capelă), am ajuns să o cunosc pe Andreea Sava, mai mult decât „din vedere” cum fusese până atunci. După invitaţia mai multora am ajuns şi eu într-un final să mă hotărăsc să vin şi să văd ce se întâmplă în cadrul acestui grup. Nu sunt de mult timp în acest grup, dar ceea ce pot spune este că acesta se bazează pe părtăşie, unitate, prietenie, ş.a. E mult mai uşor să creşti în credinţă, să înveţi lucruri noi din Cuvântul lui Dumnezeu atunci când faci lucrul acesta împreună cu alţii care Îl cunosc pe Domnul. Când sunt mai mulţi în luptă, bătălia devine mai uşoara şi povara ce o porţi nu o porţi singur(ă). Ceea ce mă rog Domnului este să ne ţină tari în credinţă, să fim uniţi în continuare şi să fim un exemplu pentru cei din jurul nostru ca să putem vesti Evanghelia Domnului şi altora.

Neluţu Iubaş- Aş putea spune multe despre Grupul Hunedoara şi ce a însemnat şi înseamnă acest grup pentru mine, dar aş vrea să fiu scurt, spunând că acest grup a fost o a 2-a casă pentru mine, o a 2-a familie, a fost şi este un loc în care cresc şi în care găsesc pe Domnul în cei de lângă mine. Ieşirile şi experienţele pe care le-am avut în acest grup, sunt unele pe care pot să spun cu tărie că m-au apropiat mai mult de Domnul. Scopul acestui grup este acela de a ne ajuta unii pe alţii în creşterea şi cultivarea credinţei noastre în Domnul Isus.

Reclame